Menú

Ensemble Hotel Música Viva i José Luis Bieito Trio

Astor Piazzolla 100 anys

Dissabte 29 de maig, a les 20h

Auditori Eduard Toldrà

Un homenatge a Piazzolla.

En aquest any 2021, Astor Piazzolla (1921-1992) hauria fet cent anys. El genial bandoneonista argentí va canviar per sempre la història del tango: va aconseguir  transformar la seva essència i crear el tango modern. A la seva obra es produeix quelcom singular com una confluència del tango, la música clàssica i el jazz. I tot això d'una manera molt personal i apassionada. Treballador incansable, perseverant, admirable en la seva lluita, Piazzolla mai no va acceptar límits. Podria molt bé ser la imatge del que canvia constantment, del que mai s'atura. I va saber trobar un llenguatge universal que té color de tango. Actualment, avui dia, Piazzolla és ja un músic universal: la seva obra és interpretada per músics clàssics, de jazz, de rock i per músics de tango d'arreu del món.

Amb l'Ensemble Hotel Música Viva, assignatura optativa del Conservatori de Vilanova i la Geltrú, hem dedicat el curs a l'estudi d'algunes de les seves obres. Hem tingut la gran sort de poder comptar amb la presència d'un bandoneó, el d'en Lucas Calabrese, i sentir-nos més a prop de la essència tanguera. I hem comptat també amb la col·laboració incondicional d'en Jordi Mestres.

En José Luis Bieito és un “addicte” a la música de Piazzolla. El seu primer treball discogràfic Oblivion (Ars Harmonica, 2001) està dedicat íntegrament a la seva música i, arran d'això, al 2003 va fer gira amb el concert espectacle Piazzolla: Hora Cero (coproduït per la Quincena Musical de San Sebastián i el Festival de Torroella de Montgrí).

Piazzolla va dir una vegada: “Yo tengo una ilusión: que mi obra se escuche en el 2020. Y en el 3000, también”.

Aquest és el nostre homenatge.

Astor Piazzolla 100 anys

FITXA ARTÍSTICA

  • Flauta travessera: Mercè Juanmartí.
  • Violí: Ginebra Rosell.
  • Viola: Clementina Boeykens.
  • Violoncel: Jordi Pérez.
  • Piano: Anna Martínez.
  • Contrabaix: Jordi Mestres.
  • Bandoneó: Lucas Calabrese.
  • Arranjaments i direcció musical: José Luis Bieito, guitarra.

GÈNERE: tango modern “música contemporània de Buenos Aires”, música de cambra

DURADA: 75'

PREUS: 10€ (anticipada) i 12€ (a taquilla el dia del concert). Consulteu descomptes i abonament.

VENDA: a partir del 6 de març, a les 11h. Al web i taquilles del Teatre Principal.

Amb la col·laboració de:

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord