Menú

Un cop passat el període nadalenc, es reprèn la temporada d'arts escèniques i visuals a Vilanova i la Geltrú, amb la programació per als mesos de febrer i març

Comparteix:
13/01/2021 11:23

El 23 de gener s'activa la venda d'entrades i abonaments pels espectacles i concerts

Passat el període nadalenc, es reprèn la programació d'arts escèniques a Vilanova i la Geltrú, #EscenaVilanova, amb les propostes per als mesos de febrer i març. Una programació que novament té com a objectiu donar suport i ocupació al sector cultural que, a causa de la situació de pandèmia, viu una situació molt complicada.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha reivindicat el treball que es fa des de l'Ajuntament per mantenir la programació cultural de la ciutat als equipaments de La Sala, l'Auditori i el Teatre. "Mentre es pugui i sigui possible, volem mantenir la nostra programació estable i fer realitat la frase La Cultura és segura. Cal que el públic pugui gaudir, de manera segura, dels esdeveniments culturals que proposem"

Preveient possibles noves aturades del sector de les arts escèniques, l'anunci de la programació de febrer a juny 2021 s'ha dividit en dues parts. La primera es presenta ara, i inclou les propostes per als pròxims dos mesos, mentre que al març es presentarà la que correspon als mesos d'abril, maig i juny.

Serà durant aquests darrers mesos que es recuperaran les obres que es van haver d'ajornar per les aturades provocades per la Covid-19, com és el cas de Cobertura (Bruno Oro i Clara Segura), La lluna en un pot (La petita Malumaluga), Trama (Roser López Espinosa) i Estat d'emergència (Producció Nacional de Circ).

Adelaida Moya, ha explicat que l'aposta continua sent mantenir la programació passi el passi. "Si la pandèmia evoluciona fins al punt que cal tornar a tancar teatres i auditoris, el que farem és posposar l'espectacle i tornar-lo a programar per més endavant. En cap cas trencarem el contracte amb els artistes i les companyies"

La nova programació al Teatre Principal, Auditori Eduard Toldrà i al Centre d'Art Contemporani La Sala inclou 17 propostes vertebrades entorn les següents línies de programació: Espectacles de suport a la creació local; Produccions de companyies teatrals i formacions musicals consolidades del país; Propostes de nova creació o més arriscades; Propostes per al públic familiar i públic jove i Activitats complementàries.

Tot i que la proposta d'activitats és variada, per tal de satisfer tots els públics, un cop més l'objectiu continuarà sent l'aposta pel talent i la creació local. "A finals d'any i a principis d'aquest hem pogut veure artistes de la ciutat que han pogut mostrar el seu treball aquí, a casa seva. Crec que equipaments públics tenim el deure de treballar estretament amb els autors locals i afavorir les seves produccions".

  • Propostes de creació local

Dues propostes de la Camerata Eduard Toldrà. La primera és "La flor de l'atzavara". Un encàrrec al músic i compositor Feliu Gasull, per a piano i corda, que estrenarà i interpretarà la jove pianista vilanovina Laura Farré. La segona proposta és la presentació del segon treball del quartet de flautes de bec Windu, que combina un repertori històric i actual amb una interessant i contemporània posada en escena.

Drag Me to La Nueva Realeza. La vilanovina Marina Prados presenta aquesta proposta de teatre documental entorn el món de les dones situades fora de la norma establerta, realitats queer no representades en política.

Al Centre d'Art Contemporani La Sala es podrà veure l'exposició Fragments seleccionats. Racons escollits. Una mostra col·lectiva d'artistes i artesans contemporanis, que combina propostes d'artistes ja consolidats amb el treball d'Albert Llobet, Laura Surroca i Patrícia Aguiló, tres artistes locals emergents. Es tracta d'un projecte coordinat i produït per l'AFAD i el Centre d'Art Contemporani La Sala.

  • Propostes de creació consolidades

Ruibal, el nou treball de Javier Ruibal creat durant els dos mesos més durs del confinament, en el que fa una reflexió sonora i visual sobre les inquietuds més íntimes de l'ésser humà, acompanyat dels seus dos fills a les percussions i ball.

Encara hi ha algú al bosc, estrenada al Temporada Alta i representada al Teatre Nacional de Catalunya. Una obra sobre la memòria de les dones i dels fills i filles nascuts de les violacions durant la guerra dels Balcans, dirigida per Joan Arqué i interpretada per Ariadna Gil, Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Erol Ileri.

Pau Vallvé. Presentació del seu nou treball "La vida és ara", compost, tocat, mesclat i produït per ell mateix en setanta-cinc dies de confinament al seu estudi.

La tempesta, de W. Shakespeare. Producció ajornada a l'abril per la Covid19. El Teatre Principal coprodueix amb la cia. Parking Shakespeare i la Xarxa Transversal aquesta obra clàssica per celebrar els deu anys de la companyia, sota la direcció de Marc Rosich. Es tracta de la darrera obra de Shakespeare. Una peça misteriosa i ritual, que barreja el pensament filosòfic i polític, recursos de comèdia i el romanç pastoral.

  • Noves creacions o propostes arriscades

Broadway a cappella. Espectacle, sota el segell El musical més petit, que fusiona la música a cappella i el teatre municipal. Hi participa el jove vilanoví Carles Vallès, un dels joves tretze cantants.

Fins i tot la foscor. Producció del 25è Circ d'hivern de l'Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona. Un viatge a través del circ des dels inicis de la humanitat fins al segle XX. Amb sis artistes sobre l'escenari i disciplines com el trapezi, la dansa, la contorsió, la corda volant, la música en directe i el teatre.

The Beautiful people. Exposició prorrogada a La Sala, que repassa la trajectòria professional de la dissenyadora i tipògrafa Laura Meseguer, un dels referents en el disseny de tipografies al nostre país.

  • Propostes familiars

Espectacles familiars en col·laboració amb La Xarxa. L'adaptació del clàssic L'aneguet lleig de la cia. T-Gràcia, i Llepafils de la cia. Teatre al detall.


Com a activitats complementàries, la nova programació manté el cicle de xerrades "Parlem de música".

D'altra banda, amb motiu del Dia Mundial del Teatre, estrena de C.A.M.E.S. Comèdies Auditives en Moviment Espontani i Sensitives. Una nova activitat que permetrà al públic endinsar-se en el teatre Principal de la mà d'un àudio guia creada per la companyia Escarlata.

La venda d'entrades i abonament, s'activarà el dissabte 23 de gener a partir de les 11¿h a Internet www.escenavilanova.cat  i a taquilla del Teatre Principal d'11 a 14¿h i de 17 a 20¿h. També es podran adquirir entrades, els dissabtes a la taquilla del Teatre Principal de 17 a 20 hores i des d'una hora abans de cada espectacle a la taquilla de l'equipament corresponent.

La venda bimensual de febrer a març ha fet reestructurar també el sistema d'abonaments. S'oferirà un abonament i a les entrades individuals, com sempre, s'hi podran aplicar una gran varietat de descomptes.

L'Abonament +4 (35%): permet escollir 4 espectacles o més, d'aquells espectacles amb venda d'entrades activa en el moment de la compra, amb un 35% de descompte. També es poden incloure els espectacles que queden de gener.

  • Programació estable de cinema

El Teatre acull una programació anual estable a càrrec del Cineclub Sala 1. Cicle Gaudí, i Documental del Mes. (www.escenavilanova.cat) així com sessions del Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis organitzat per l'Amical Mauthausen i altres Camps(www.amical-mauthausen.org)

Mesures Covid

Seguint les mesures sanitàries, no s'ha pogut editar un programa en paper de la temporada. En substitució s'han creat QR's on descarregar-se tota la temporada així com els fulls de sala de cada espectacle i concert.

Els equipaments culturals són espais segurs que s'han adaptat a totes les mesures sanitàries per tal que la ciutadania pugui gaudir de la cultura. Les mesures sanitàries actuals limiten l'aforament del Teatre i l'Auditori al 50%.

©Oriol_Casanovas_Encara hi ha algu al bosc

©Oriol_Casanovas_Encara hi ha algu al bosc

Fragments_La Sala

Fragments_La Sala

©àgatacasanovas_Broadway a capella

©àgatacasanovas_Broadway a capella

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració