Menú

La Grallada

50è aniversari Bordegassos de Vilanova

**** PER RAONS DE SALUT ES CANCEL·LA EL CONCERT. EN BREU ES RETORNARAN ELS DINERS ****

Dissabte 18 de juny, a les 20h

AUDITORI EDUARD TOLDRÀ

Cinquanta anys de gralles groc terrós.

El Salvador Musté, graller vilanoví, va ensenyar a tota una primera fornada de grallers que s'estrenaren a l'Aplec de Lurdes del 1972: eren el mestre Musté, Xevi Orriols, Paquita Roig, Paco Garcia i el Manolo Hidalgo ‘Butano'. La Paquita va ser la primera dona grallera del món casteller. Molt aviat es van sumar el Pau Orriols i el Josep Nin ‘Carpi' i l'Oriol Guevara ‘Potxi'.

És delicat ressaltar alguns noms per sobre dels altres, però la colla ha estat bressol d'una formació de grallers destacada: Els Grallers de l'Acord. Van ser capdavanters en nous usos de la gralla i buscant un nou i millor so per a l'instrument. Els han seguit moltes altres formacions. Clau de Mar o els Grallers de l'Havana Xica en son un exemple destacat.

Aquesta és la gènesi de les gralles de color groc terrós. Després n'han vingut un munt, aquesta és la fortuna. Aquella primera pedra ha esdevingut un bon fonament i, dins seu, com a càpsula del temps, podríem guardar les primeres gralles que van fabricar el Xevi i el Pau Orriols, ara lutiers reconeguts, com el primer mètode de gralla, escrit i desenvolupat per la Paquita Roig i el Jaume Arnella.

Aquest concert vol ser un homenatge a tots ells.

Fotografia del Dia de la Colla del 16-10-1977

50è aniversari Bordegassos de Vilanova

FITXA ARTÍSTICA

  • Grups de grallers.

GÈNERE: música tradicional.

DURADA: 80'

PREU ÚNIC: 7€. Exclòs de descomptes i paquets (abonaments).

VENDA: a partir del 5 de febrer. Entrades a partir de les 17h. Al web i taquilles del Teatre Principal.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord