Menú

El Teatre Principal de VNG convida els espectadors a convertir-se en artistes amb C.A.M.E.S

Comparteix:
10/03/2021 15:01

A partir del 27 de març es podrà gaudir d'una experiència sensorial diferent

“C.A.M.E.S: Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials” és la producció pròpia d'enguany del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals, format per deu ciutats mitjanes de Catalunya, i que treballa per la promoció i defensa de la cultura.

El projecte s'estrenarà simultàniament el 27 de març, Dia Mundial del Teatre, a deu teatres municipals de Catalunya, incloent el Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.

L'espectacle proposa una àudio visita guiada teatralitzada a les entranyes del teatre, un recorregut inèdit des dels camerinos fins als magatzems passant per les sales d'assaig, tot descobrint curiositats i anècdotes de cadascun dels equipaments.

Els espectadors, en grups d'entre 7 i 12 persones, aniran proveïts d'audioguies sense fils per escoltar la peça de forma individual i simultània, participant de manera activa en la visita guiada fins al punt de convertir-se en els protagonistes de la seva pròpia obra i viure l'experiència de ser artista.

La companyia Escarlata, Premi Nacional de Cultura per la Generalitat de Catalunya i Premi Nacional de Circ pel Ministeri de Cultura, ha creat i dirigit l'espectacle, que compta amb la proposta musical de la cantant, compositora i intèrpret de Manacor Joana Gomila.

Amb aquesta iniciativa i després d'un període d'inactivitat a causa de la pandèmia, els teatres catalans tornen a obrir els equipaments a la ciutadania, tot posant el seu patrimoni cultural a disposició del públic per convertir-se de nou en serveis essencials, de referència, proximitat i oberts a tothom.

L'espectacle ha permès que els deu teatres s'hagin dotat amb aparells d'audiodescripció, en aquesta ocasió usats amb finalitats artístiques, i que passaran a formar part dels equipaments, facilitant que a partir d'ara les persones amb dificultats auditives tinguin un millor accés a la cultura, convertint-los en espais més accessibles i democràtics.

“C.A.M.E.S”. és una experiència híbrida, a mig camí entre la visita guiada i l'obra de teatre, ideal per a tota la família a partir de 9 anys, amb una durada aproximada de 45 minuts. L'espectacle és la producció pròpia d'enguany del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals. www.txac.cat

Imatge gràfica del vilanoví Miguel Porlan

La imatge gràfica escollida per al projecte “C.A.M.E.S.” ha estat creada per l'il·lustrador vilanoví Miguel Porlan, per “mostrar com la persona entra al teatre a través del que sent. És una imatge on predominen els contrastos: dins i fora, so i silenci, estàtic i en moviment, el que es veu i el que està per descobrir”, explica l'autor.

Porlan ha treballat per The New York Times, The New Yorker, The Washington Post, The Guardian i Le Monde, entre altres capçaleres de referència mundial.

La imatge gràfica és del vilanoví Miguel Porlan

La imatge gràfica és del vilanoví Miguel Porlan

El Teatre Principal es dota d`aparells d`audiodescripció amb aquesta iniciativa

El Teatre Principal es dota d'aparells d'audiodescripció amb aquesta iniciativa

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració