Menú

Homenatge a Francesc Burrull, una de les figures clau de la música popular catalana

Comparteix:
22/10/2021 12:19

L'acte d'homenatge es farà els dies 12 i 13 de novembre, amb la celebració d'un concert i la projecció d'un documental on el mestre mostrava el seu darrer projecte

Vilanova i la Geltrú vol recordar amb un homenatge la figura, la música i l'important llegat que va deixar el compositor i pianista Francesc Burrull, traspassat el 28 d'agost d'aquest any.

L'acte de reconeixement, organitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, constarà de dos moments. D'una banda, la projecció del documental “Francesc Burrull. Un buit que s'ha d'omplir”, que es podrà veure al Teatre Principal el divendres 12 de novembre a les 19.30 h i, d'altra banda, amb un concert a càrrec d'Elisabet Raspall, Gaby Ardebol, “Pinyu” Martí, Jordi Mestres i la col·laboració de Jordi Paulí, Giuseppe Costa i Laura Simó, que es farà a l'Auditori Eduard Toldrà el dissabte 13 de novembre a les 20 h.

Documental: Francesc Burrull. Un buit que s'ha d'omplir

El documental, que s'estrenarà el 29 d'octubre en el marc del Festival In-Edit de Barcelona, està realitzat per Àlex Gómez-Font i Pau Guixà. En ell és recull la gravació de l'últim projecte del Mestre Burrull: musicar els poemes del poemari “On es desborda el sol” d'en Pere Tàpias, editat pel Cep i la Nansa l'any 2017.

L'audiovisual s'endinsa en les sessions creatives d'aquest darrer projecte, en una lluita contra la inexorabilitat del pas del temps, amb la música com a final triomfadora. Al mateix temps, convida a fer un passeig per la trajectòria musical del mestre, i descobrir aquesta figura clau en la història de la música catalana, gràcies a les intervencions de músics i companys seus com Raimon, Òscar Dalmau, Toni Albà, Giuseppe Costa, Laura Simó, Elisabet Raspall, Francesc Mestres, Miquel Àngel Lizandra, Josep “Pinyu” Martí, i el mateix Francesc Burrull. Posteriorment a la projecció hi haurà un col·loqui.

Concert homenatge

L'Auditori Eduard Toldrà acollirà un concert homenatge molt especial, gràcies a les actuacions d'Elisabet Raspall, Gaby Ardebol, “Pinyu” Martí, Jordi Mestres, Jordi Paulí, Giuseppe Costa i Laura Simó. Tots ells, músics locals i molt propers a Francesc Burrull, interpretaran un repertori musical per tal de recordar-lo a través d'algunes de les seves composicions i arranjaments més coneguts, i estàndards de jazz que més li agradaven. A la vegada es vol reivindicar la seva trajectòria, com una de les figures més rellevants i significatives de la música popular catalana.

Les entrades per assistir als dos actes seran gratuïtes, però per tal de controlar l'aforament, serà necessari adquirir-les prèviament.

Caldrà fer-ho a partir del dissabte 23 d'octubre a les 17 hores, al web www.escenavilanova.cat o bé els dissabtes de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal.

 

 

Francesc Burrull

Francesc Burrull

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració