Menú

Més d'un miler de visitants a les Jornades Europees de Patrimoni que s'han celebrat aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
16/10/2023 11:55

Visites guiades, portes obertes, exposicions i conferències han permès conèixer una mica més la història i el patrimoni local

La celebració, aquest cap de setmana, de les Jornades Europees de Patrimoni han reunit més d'un miler de visitants als museus de Vilanova i la Geltrú. Un públic que ha pogut gaudir d'una àmplia i variada oferta de propostes, com ara visites guiades, exposicions, conferències, portes obertes o itineraris de memòria històrica, amb les quals ha conegut moments singulars de la història de la vila, dels seus orígens o del seu llegat patrimonial.

La Primera tinenta d'alcaldia i regidora de Patrimoni, Teresa Llorens ha valorat molt positivament la celebració, un any més, d'aquestes jornades amb les quals es fa valdre el patrimoni de ciutat i facilita poder explicar a les següents generacions la història de la vila.

Llorens ha recordat com aquest llegat manté un vincle importantíssim amb la Vilanova i la Geltrú marinera amb espais museístics, com és el cas de la Torre Blava. L'última torre de defensa del segle dinou que queda a la ciutat.“L'any 2000 es va recuperar la Torre Blava gràcies a la intervenció que va fer l'artista Guinovart, fent una al·legoria, una referència al mar, amb unes arrels tan nostres. Per tant – ha afirmat la regidora – aquestes jornades són una bona ocasió perquè la gent de la ciutat conegui i reconegui part de la seva història, de la nostra història, vinculada al segle XIX, vinculada al mar i puguin disfrutar de les diferents activitats”.

La Torre Blava, el Jaciment de Darró, el Museu Romàntic Can Papiol, l'Espai Far, el Centre d'Art Contemporani La Sala, així com el Centre d'Interpretació de la Masia en Cabanyes o el Museu del Ferrocarril de Catalunya, que enguany no ha participat d'igual manera, pel fet d'acollir la segona edició del Gastrofest, amb dos mil cinc-cents visitants, són equipaments que Teresa Llorens ha volgut reivindicar-ne la seva importància i singularitat. “Són elements que reconeixen i doner valor al patrimoni. Cal posar-ho en valor i crear un discurs que ens arreli a aquesta identitat pròpia de Vilanova i la Geltrú”.

Els museus de Vilanova i la Geltrú disposen d'una agenda molt activa durant tot l'any, amb activitats i propostes per a tots els públics.

Jornades Europees de Patrimoni 2023

Jornades Europees de Patrimoni 2023

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració