Menú

Tot a punt per la nova temporada d'Arts Escèniques a la ciutat, que aposta novament pel talent local i la cultura de proximitat

Comparteix:
14/09/2021 14:31

Sota la marca "Escena" arriba una programació variada, de qualitat i amb vocació de ser una eina de cohesió social

Aquest migdia l'Auditori Eduard Toldrà ha acollit la presentació de la nova temporada d'Arts Escèniques de Vilanova i la Geltrú que, com ja és habitual, tindrà com a escenaris el Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el Centre d'Art Contemporani La Sala.

La nova temporada, que anirà de setembre a gener de 2022, ofereix una combinació de les principals arts escèniques, com és el teatre, la música, la dansa, el circ, el cinema o les exposicions. Una combinació de propostes per a tota classe de públic que esdevingui, com s'ha referit la regidora de Cultura, Mercè Mateo, "una eina imprescindible per a la construcció d'una societat cohesionada, que ens ajudi a crear comunitat i a ser més inclusius. La cultura ens fa més lliures, ens convida a pensar, reflexionar, a cultivar l'esperit crític i a viure noves experiències, i per això és tan important que tothom en pugui gaudir".

A banda del que serien les propostes escèniques més consolidades, un any més l'aposta continua sent el talent local i la cultura de proximitat, a través de la línia de suport a la creació Singulart. "Això demana acollir i donar-los suport des de les fases de creació fins a l'exhibició, per tal d'impulsar i donar visibilitat als seus projectes".

Per Mateo també ha estat fonamental comptar, un cop més, amb la complicitat del teixit associatiu de la ciutat, com Medusa Fest, i en transversalitat amb l'Escola Municipal d'Art i Disseny i l'Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat.

Anna Lleó, coordinadora d'equipaments escènics i visuals, també s'ha referit a l'aposta pel talent local, el qual ha qualificat d'artèria principal d'una programació que resulta diferencial respecte a altres poblacions. "Tenim la gran sort de comptar amb aquest talent i per això el volem cuidar perquè continuï creixent. Ens agradaria que hi hagués una descentralització de l'activitat cultural i que, més enllà de Barcelona, poguéssim aconseguir que la gent del territori gaudís amb les nostres propostes i ser plataforma dels nostres creadors a tots nivells".

La temporada s'adaptarà novament als protocols i restriccions que marca el Procicat, per tal de garantir tant l'oferta cultural a la ciutat com l'obertura dels equipaments. Un dels principals canvis és en la difusió de la programació, que torna a l'edició en paper.

Enguany s'han dissenyat dos programes, un que conté la temporada sencera i un segon on hi ha l'oferta d'espectacles familiars que enguany, per primer cop, s'adaptaran a la temporada escolar i oferiran una programació que anirà d'octubre a juny. Algunes de les propostes per al públic familiar vindran de la mà de la companyia Ondina i el seu conte musicat Les Anxovetes, el musical Tot esperant en Will d'Egos petits, o l'espectacle en anglès de la companyia English Theatre Company, Kelly's day out.

En teatre trobarem propostes de companyies consolidades com La Perla 29 o La Calòrica, que es barregen amb propostes de proximitat com el monòleg Jugada Mestre de la vilanovina Núria Valls, i l'obra de teatre dirigida pel vilanoví Guillem Albà i Joan Arqué Canto jo i la muntanya balla. En música, destaca l'actuació de les The Sey Sisters, el concert de Gemma Humet,  la Companyia Sus4 C i el seu musical Una altra escena, o el Quintet Indora de música antiga i el seu recital Nymphs of Diana. En dansa es podrà veure la tercera peça de la triologia de la coreògrafa Lali Ayguadé Hidden i en l'art circense la companyia de clowns Rhum & Cia representarà Gran Reserva.

Les quaranta-dues propostes de la nova temporada es poden consultar al web www.escenavilanova.cat. I a través d'ell es poden adquirir els abonaments i entrades que es posaran a la venda a partir d'aquest dissabte dia 18 de setembre a partir de les 11 del matí.

La presentació d'#EscenaVilanova ha comptat amb alguns dels protagonistes de la nova temporada, com l'actriu Núria Valls, les cantants Neus Llorens i Clara Giralt, un dels artífexs del festival Blanc, David d'Eboli, o el director de l'EMAID, Lluís Miquel Quintana.

Auditori Eduard Toldrà

Auditori Eduard Toldrà

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Escena Vilanova
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració