Menú

Rèquiem nocturn

Pere Faura & La Diürna

Dissabte 6 de maig, a les 20h

TEATRE PRINCIPAL

Un ritual fúnebre, gamberro i seductor per reflexionar sobre la vida de la dansa i la bellesa de la mort.

Prenent el film de Bob Fosse, All that jazz, com a principal referent, l'espectacle és un retrat autobiogràfic de l'autor i de la seva mort professional, dividit en tres grans actes com a símbol de les tres grans etapes d'un procés de realització d'un espectacle: l'audició, la creació i la funció. El treball de Pere Faura es caracteritza per l'apropiació d'elements de la cultura pop, com ara l'striptease, la disco i els musicals.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa.

Premis Dansacat 2022. Millor espai escènic.
Premis Crítica Serra d'Or 2021. Premi d'Arts Escèniques.
Premis de la Crítica 2021. Millor intèrpret masculí.

© Fotògraf: Tristán Pérez-Martín

Pere Faura & La Diürna

Per saber-ne més...

El coreògraf barceloní Pere Faura diu adéu a la dansa. I ho fa a través de l'univers artístic del director de cinema i coreògraf Bob Fosse, gran expert en l'espectacle de la mort, per crear un gran rèquiem festiu i ple de purpurina amb un repartiment multi-disciplinari i multi-generacional de 9 intèrprets, dos músics en directe i la col·laboració especial de Francesc Orella. Escenes icòniques i d'altres de més desconegudes de Fosse seran re-interpretades en un ritual fúnebre per fer reflexionar sobre la vida de la dansa i la bellesa de la mort. Rèquiem és la primera paraula que apareix en una missa de difunts. Una cerimònia musical en un funeral que ofereix, a través de la música, un punt de llum i conhort espiritual durant la foscor d'un procés de dol.

En aquest Rèquiem nocturn, les diferents parts de la litúrgia original d'un rèquiem són substituïdes per escenes, cançons i danses creades a partir de l'univers coreogràfic, social i personal de Bob Fosse, unides per crear una teatralitat in-disciplinar on moviment, paraula, música i vídeo ballen juntes en una coreografia per a 10 intèrprets.

i més...

Bob Fosse va filmar All that jazz el 1979, una mena de retrat semi-autobiogràfic sobre la seva vida com addicte a les drogues, al sexe i sobretot, a la feina, i sobre la seva possible mort. Prenent aquesta pel·lícula com a principal referent, però també tota la resta del llegat cinematogràfic de Bob Fosse, l'espectacle es divideix en tres grans actes com a símbol de les tres grans etapes de d'un procés de realització d'un espectacle escènic: l'audició, la creació i la funció. La història de defunció en qualsevol acte de creació.

El treball de Pere Faura es caracteritza per l'apropiació d'elements de la cultura pop, com ara l'striptease, la disco i els musicals, remesclats en una coreografia multidisciplinària que combina tots els elements de l'engranatge teatral.

FITXA ARTÍSTICA

  • Concepte, direcció i coreografia: Pere Faura

  • Ajudantia coreogràfica: Claudia SolWat

  • Ajudantia de direcció: Anna Serrano

  • Interpretació: Odo Cabot, Montse Colomé, Raffaella Crapio, Mario García Saez, Júlia Irango, Anamaria Klajnescek, Sarah Anglada, Víctor Pérez Armero i Toni Viñals. Davant la lesió del ballarí Víctor Pérez Armero, el propi coreògraf i director PERE FAURA el substituirà. Pere Faura no interpretarà en Víctor, sinó  que s'interpretarà a si mateix, com fa tothom en aquest espectacle.

  • Col·laboració especial: Francesc Orella

  • Composició, direcció musical: Aurora Bauzà i Pere Jou (Telemann Rec.)

  • Text: Pere Faura i Marc Angelet

Producció dins el projecte Cèl·lula#2 del Mercat de les Flors, projecte amb col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell, amb coproducció de La Diürna i Grec Festival de Barcelona.

GÈNERE: dansa pop, disco.

DURADA: 100'

EDAT RECOMANADA: a partir de 12 anys.

WEB: perefaura.com

PREU: 16€ platea i llotges centrals, 14€ llotges laterals i 10€ galliner. Consulteu descomptes i paquets. TARIFA ESPECIAL: Escena en colla!

VENDA: a partir del 4 de febrer. Dins d'un paquet, a partir de les 11h i entrades a partir de les 17h. Al web i taquilles del Teatre Principal.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord