Menú

PROJECTES PEDAGÒGICS

TOTS DANSEN

Tots Dansen és un projecte que neix al Mercat de les Flors de Barcelona i al qual de seguida ens hi vàrem afegir, juntament amb els principals teatres de Catalunya. El projecte s'adreça a centres d'ensenyament secundari (Batxillerats) per apropar el llenguatge corporal i introduir la dansa contemporània als joves. 

El projecte s'articula mitjançant la formació al professorat d'educació secundària, a càrrec d'un/a coreògraf/a professional i una ballarina-formadora local. 

D'altra banda, el procés de creació coreogràfica que es comparteix entre alumnes i professors, amb la supervisió artística de la coreògrafa i de la formadora, donarà com a resultat final un espectacle de dansa contemporània a l'escenari del Principal.

El projecte consta de diferents parts: formació del professorat i formadors, presentació del projecte als alumnes, preparació a l'aula, assajos a mig procès, assajos generals, funció escolar i funció oberta al públic al Teatre Principal.
 

TOTS DANSEN

Documental Mapadeball. Vibrar el Temps. Edició 2021

MAPADEBALL és la reformulació del projecte Tots Dansen.

En l'edició de l'any 2021, amb a pandèmia, vam adaptar el projecte a les mesures sanitàries, per tal de fer un treball individualitzat des de cada grup de bombolla. L´actuació final dalt de d'escenari on interactuaven tots els alumnes junts, es va substituir per la projecció d'un film. Vam produir aquest film que ens va permetre documentar no només les representacions de cada grup de joves, sinó tot el procés de creació del projecte.

El documental compta amb les coreografies de João Lima que, sota el títol de "Vibrar el temps", la ballarina-formadora Angie Mas trasllada a l'escena. Professors d'educació física i d'arts escèniques, conjuntament amb més de 200 alumnes de l'INS Baix a Mar, l'IES Dolors Mallafré i l'IES Manuel de Cabanyes, treballen gairebé mig any en aquest projecte.

 

CANTEM!

Una de les línies d'actuació de l'Auditori és la línia pedagògic, amb la que es vol apropar i fomentar la música i la cultura al joves de secundària, a més a més d'aportar valors com el treball en equip, la confiança en els altres, la pròpia confiança, etc... Un projecte amb complicitat de l'Escola de Música i amb la participació dels instituts de secundària.

Tota la producció del projecte es dur a terme des de l'Auditori Eduard Toldrà. El projecte consisteix en una formació al professorat, a càrrec de la directora artística del projece, el treball amb els alumnes, durant tot el curs a l'aula, l'assaig a mig procès, l'assaig general, la funció escolar i la funció oberta al públic a l'Auditori.

CANTEM!

DOCUMENTAL Cantem! Edició 2021

L'edició del 2021 es va adaptar a la situació del moment per causa de la COVID19. Per tal de mantenir les mesures sanitàries establertes, el projecte es va reformular, es va treballar amb els grup bombolla dels centres i el resultat final es va mostrar amb l'estrena d'un producte audiovisual, en el que es veu el resultat final i tot el procés de creació del projecte.

El repertori d'aquest Cantem! es nodreix d'alguns del musicals més coneguts d'aquest gènere en el que les coses es diuen cantant. Des dels Miserables fins a El petit príncep, farem un petit recorregut per descobrir alguna de les seves cançons més populars.

DAN DAN DANSEN

RECURS PEDAGÒGIC per a alumnes d'infantil i primària

LA MALETA DEL DAN DAN DANSA. MERCAT DE LES FLORS

Dirigit a alumnes i professorat d'infantil i primària. En coordinació amb el Mercat de les Flors, des del el Teatre Principal oferim a les escoles d'infantil i primària de la ciutat la possibilitat de disposar d'aquesta maleta. Es tracta d'un recurs pedagògic que proposa unes activitats definides i recollides en un dossier i acompanyat de materials diversos que ajuden a potenciar la creativitat i la imaginació a l'aula, per edats i per cicles educatius.

S'hi introdueixen 5 conceptes de dansa i s'acompanya d'unes activitats que es detallen per edats i per cicles educatius. Els principals objectius de la maleta són: entendre la dansa des d'una perspectiva lúdica, utilitzar el llenguatge del cos com una forma comunicativa i artística i poder comptar amb un criteri personal i fonamentat sobre la dansa.

Per disposar de la maleta, cal posar-se en contracte amb nosaltres a: 93 814 00 00 ext. 3176, de dl a dv, de 10 a 14h o a escenavilanova@vilanova.cat.

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord